onsdag den 16. juni 2010

Når bønderne kommer til staden


Lørdag er markedsdag over store dele af verden. Her kommer bønderne ind fra landet og faldbyder deres afgrøder for stadens folk. Sådan har det været i århundreder, bare ikke lige i lille Danmark.

Nu har driftige folk fra oprør fra maven sat sig for, at intet mindre end meget urbane Nørrebro skal have sit eget marked. Det sker i hippe Jægersborggade hver lørdag fra 10-14 henover sommeren - undtagen i juli.

Jeg slot et smut forbi sidste lørdag. Der blev solgt alt mellem himmel og jord, men den mest populære salgsartikel var klart yngre piger, der solgte lidt ud af garderoben. Sikkert for at skaffe plads til den seneste sommermode.

Sådanne ting kan på ingen måde forstyrre en mand på madjagt, så jeg gik målrettet frem mellem kjoler, stiletter og gamle glas og fandt grøntsagsboderne. Antallet af boder var ikke just imponerende vel en 3-4 stykker. Men kvaliteten af det solgte. Hold da op!!!

Flere ting var økologiske visse endda biodynamiske - jordbær i flere sorter, alskens krydderurter der aldrig ses i detail. Jeg fik et stort bundt Citronverbena fra Kiselgården med hjem. Og som rosinen i pølseenden - store fede hvide asparges fra kult-avleren Søren Wiuff. Bedst af det hele? alting blev solgt til meget fair priser.


Ikke kun for vegetarer
For os carnivorer, er kødudsalget Pers Griseri absolut et besøg værd. Her er diverse kødudskæringer fra grise, køer, får og kyllinger. Og igen til priser der er på eller lige under supermarkedsniveau, hvilket man kan læse mere om på hans hjemmeside. Per er selv den stolte ophavsmand til svinekødet, så nærstuder butikkens åbningstider, da han vist er på gården en del af tiden. Eneste anke er, at alt kødet er dybfrosset. Det kan ikke undgå at gå en anelse ud over kvaliteten.
-
Så er der bøf til drengene. Store beskidte T-Bones

4 kommentarer:

 1. Jeg er blevet gjort opmærksom på et par faktuelle fejl i indlægget, der bør være rettet nu.

  SvarSlet
 2. Howdy! I could have sworn I've been to this web site before but after looking at some of the posts I realized it's new to me.
  Nonetheless, I'm definitely delighted I discovered it and I'll be bookmarking it and checking back often!


  Also visit my blog post :: http://bizoufm.com/social/link/7599

  SvarSlet
 3. Thanks for your marvelous posting! I certainly enjoyed reading it, you are a great author.

  I will be sure to bookmark your blog and will come back later
  on. I want to encourage continue your great posts, have a nice weekend!


  Look at my website; www.waagg.com
  My page: provillus for men

  SvarSlet
 4. Have you ever thought about adding a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and everything.
  However think of if you added some great visuals or video clips to give your
  posts more, "pop"! Your content is excellent but with
  images and clips, this blog could definitely be one
  of the greatest in its niche. Very good blog!

  my homepage ... 21article.info

  SvarSlet