torsdag den 4. juni 2009

Texture i London

Efter at have læst godt om Texture, havde vi bestilt bord fredag 29. maj. Restauranten profilerer sig på en islandsk køkkenchef og deraf følgende nordisk inspiration samt en sommelier med stor interesse for champagne. Absolut ikke en dårlig kombination, så forventningerne var høje, da vi entrerede etablissementet. Stedet er absolut til den elegante, nogle vil måske (med rette) sige snobbede, ende af spekteret. Lækkert indrettet i et lokale med HØJT til loftet og god plads mellem bordene.

Middagen startede med en klassisk Champagne-cocktail og husets snacks: Bacon popcorn, diverse sprøde sager incl. poppet torskeskind, der smagte rigtig, rigtig meget af fisk, jeg fik minder om klipfisk. Popcornene påstod de var drysset med røgpulver, mere sjovt end velsmagende. Jeg har en lille plan om at prøve at poppe majs i afsmeltet bacon eller foie gras fedt. Rapport følger.

Vi tog stedets skandinaviske treretters fiskemenu. Først ankom en appetizer i et lille glas bestående af en ærteskum i bunden, blancherede friske ærter ovenpå og øverst lå lidt myntegranité. Bestemt en frisk og appetitvækkende indledning. Vi blev budt af tre slags friskbagt brød - det er meget delikat og et godt trick fra restauranten side i mine øjne med flere slags brød.

Første egentlige ret var et stykke bagt laks, helt rå indvendig, serveret med agurkesne, peberrodscreme og croutoner af pumpernickel. En ret til den friske side, der havde klar inspiration fra det nye nordiske køkken. Da vi kørte fisk hele vejen igennem, valgte vi Vilmart's NV champagne Cuvée Grand Reserve. En champagne til den lidt kraftigere side med præg af Pinot Noir, der løste sin opgave godt gennem hele menuen.

Menuens hovedret var et mesterligt stykke bagt torsk, hvor lamellerne i kødet akkurat skilte under let pres. Der er alt for langt imellem, jeg får såden et godt stykke fisk. Tilbehøret var her mere orienteret mod Middelhavet. Under fisken lå lidt brandade, der er kartoffelmos rørt med flager af fiskekød. Garnituren bestod af blækspruttearme, ristet chorizo og diverse andre ting. En lidt mere kompliceret ret end forretten, men super velsmagende. Dog var chorizoen efter min mening, lidt for voldsom. En pudsig ting at opleve var, hvordan champagne skiftede markant stil efter hvad den blev drukket til. Hvor den til forretten var præget af fad og Pinot druen, var det klart den lidt skarpere og syrerige profil, der slog igennem til hovedretten.

Vi blev begavet med en lille predessert. En lille glasskål sad i toppen af en større glasskål. I den store glasskål flød en røglignede substans rundt. I den lille glasskål lå lidt granité på skovsyre og øverst en kugle skyr, der var tilsmagt som klassisk dansk Koldskål. Meget frisk lille servering, og visuelt rigtig fin. Jeg har valgt ikke at tage billeder på restauranten, så fantasien må hjælpe her.

Desserten var hindbær, citrongræsis, Citronverbena og ingefær. Der var suppe, gele, frisk frugt, syltet frugt og is. Igen en fin smagsmæssig sammensætning, omend portionen var forsvindende lille, den gode smag taget i betragtning. Hvis nogen har lyst, kan jeg så absolut anbefale citrongræs-is. Lav en klassisk mælkeis og lad citrongræs trække i mælken, den friske smag af citrongræs passer perfekt til kold is.

Den samlede regning for to voksne med en cocktail, treretters menu og en flaske champagne til deling endte på 208 pund incl. drikkepenge. Den madmæssige stil er ikke helt klart defineret. Et sammensurium af ny nordisk stil anført af fx. Noma blandet med en tur rundt i det spanske køkken. Betjeningen var formel, men ikke ubehagelig. Til prisen er det en så absolut anbefalelsesværdig restaurant, og med en anelse skarpere profil i maden, må en Michelinstjerne være indenfor nær rækkevidde. Lokaler, vin/champagne-kort og alt andet er på absolut topplan.

Karakter 1-6: 5
Kommer jeg igen: Ja

Som bonusinfo, kan der vist bestilles bord og bookes her med fordelagtig pris:
http://www.toptable.com/en-gb/venue/?id=7642. Jeg har ikke yderligere kendskab til websiden eller menuen, og har ingen interesser i den. Hverken økonomisk eller andet.

2 kommentarer:

  1. Olá, muito interessante seu blog, Parabéns.
    Abraços.

    SvarSlet
  2. Så er Michelin kommet med 2010 guiden for Storbritannien.

    Her har Texture endelig fået deres Michelinstjerne. I øvrigt fortjent i mine øjne.

    SvarSlet